MathWorks Sponsort Robocup Dutch Open Studentencompetitie Georganiseerd Door de Technische Universiteit Eindhoven

Eindhoven, The - (4 Apr 2012)

MathWorks sponsort het robottoernooi “RoboCup International Robot Dutch Open 2012”.  Dit door de Technische Universiteit Eindhoven geinitieerd toernooi brengt studententeams van basisscholen en middelbare scholen uit de hele wereld bij elkaar. De uitdaging is om robots te ontwikkelen en te bouwen die met elkaar de strijd aangaan in een voetbalwedstrijd en die diverse huishoudelijke taken kunnen uitvoeren.

Educatieve programma’s zoals RoboCup helpen leerlingen en studenten begrijpen hoe de geleerde theorie toegepast kan worden op echte problemen en uitdagingen in de praktijk. MathWorks ondersteunt de RoboCup Dutch Open competitie met als doel leerlingen en studenten uit de hele wereld te stimuleren praktische ervaring op te doen met tools die door de high-tech industriëen gebruikt worden. MathWorks zal als onderdeel van deze sponsoring deelnemen aan de Techniekbeurs op 25 en 26 april. Bezoekers aan de MathWorks stand kunnen live demonstraties zien van modelgebaseerd ontwikkelen op embedded platformen, waaronder de Tilted Twister robot die een kubus oplost.

À propos de MathWorks

MathWorks est le leader du développement de logiciels de calcul mathématique. MATLAB, langage pour le calcul scientifique, est un environnement de programmation pour le développement d’algorithmes, l’analyse des données, leur visualisation et le calcul numérique. Simulink est un environnement graphique de simulation et de conception par modélisation destiné aux systèmes dynamiques et embarqués multi-domaines. Les ingénieurs et les scientifiques du monde entier utilisent ces familles de produits pour accélérer le rythme de la recherche, de l’innovation et du développement dans de nombreux secteurs, dont l’automobile, l’aérospatial, l’électronique, la finance, la biotechnologie et l’industrie pharmaceutique. Les produits MathWorks constituent également des outils essentiels pour l’enseignement et la recherche dans les universités et les établissements d’enseignement du monde entier. Fondée en 1984, la société MathWorks emploie plus de 2400 personnes dans 15 pays. Son siège est implanté à Natick (Massachusetts) aux États-Unis. Pour de plus amples informations, visitez le site fr.mathworks.com.

MATLAB and Simulink are registered trademarks of The MathWorks, Inc. See mathworks.com/trademarks for a list of additional trademarks. Other product or brand names may be trademarks or registered trademarks of their respective holders.

RoboCup Dutch Open in Eindhoven

Robotspektakel voor jong en oud op RoboCup-toernooi in Eindhoven De RoboCup Dutch Open is een internationaal robottoernooi dat van 25 tot en met 29 april plaatsvindt in het Indoor Sportcentrum aan de Aalsterweg in Eindhoven. Dé publiekstrekker van dit gratis toegankelijke evenement is het robotvoetbaltoernooi, met teams uit de hele wereld. Daarnaast zijn er onder meer competities voor zorgrobots, middelbare scholen en zijn er allerlei demonstraties van robots. Ook is er een techniekbeurs. Initiatiefnemer is de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Snel en tactisch Het robotvoetbal, met de officiële naam ‘Mid Size League’, bestaat uit teams van vijf tafelhoge robots die zelfstandig voetballen. Het spel is snel, tactisch en spectaculair om te zien. De deelnemende teams komen uit de hele wereld, uit landen zoals Japan, Duitsland, Portugal en Nederland. Ook het team van de TU Eindhoven, dat al vier keer op rij in de WK-finale stond, speelt mee. De finale is zondag 29 april om 16.00 uur. Techniekbeurs Naast de wedstrijden is er op woensdag 25 en donderdag 26 april een techniekbeurs voor bedrijven. Op de beurs, die open is 9:30 tot 17:00, zullen bedrijven in aan robotica gelieerde sectoren zich presenteren. Meer info: www.robocupdutchopen.nl