MATLAB Answers

0

Library mblibv1 not found and Simscape multibody not installed even if installed

Asked by Jonas Epper on 12 Jul 2018
Latest activity Answered by Steve Miller on 1 Apr 2019
I came into issues using Matlab r2017b. I tried to use this file : https://www.mathworks.com/matlabcentral/fileexchange/52380-estimation-of-inertial-parameters . I downloaded the files and seen I needed the Simscape Multibody Addon, which I installed (it now shows up when executing >>ver ). I try to launch do_simulation.m but it returns me multiple errors like the following:
Error using do_simulation (line 22) Failed to load library 'mblibv1'
referenced by 'model_6_dof/System 6 DOF/World'
When I manually open the models given with the files,some boxes show and indicate "Simscape multibody not installed" which is strange because as I said the ver function showed me I installed the simscape multibody addon.
What am I doing wrong? I already tried to find the answer(google...) myself but nothing worked. Thank you very much for your help

  0 Comments

Sign in to comment.

1 Answer

Answer by Steve Miller on 1 Apr 2019
 Accepted Answer

Hi - I opened the models from the File Exchange in multiple releases and they all opened fine. Your error message indicates that Simscape Multibody is not on the path, which indicates something is wrong with your installation.
Try opening some shipping examples from Simscape Multibody first generation, as they will point to the same library. If you get the same error message, you can be sure the problem is with your installation.
--Steve

  0 Comments

Sign in to comment.