MATLAB Answers

The model that you are trying to run in External mode does not match the application running on your target. Rebuild the model, run it on your target, and start External mode simulation again.

32 views (last 30 days)
Pascal Viertel
Pascal Viertel on 22 Jun 2018
Commented: Pascal Viertel on 2 Jul 2018
Everytime i try to simulate my model in external mode i get this error. I dont have an idea which changes are made in my code between deploying to hardware and the start of the simulation. Is there any chance to detect these changes with some kind of workspace comparison e.g?

  3 Comments

Gayatri Menon
Gayatri Menon on 26 Jun 2018
Hi,
Which hardware are you using? Do you have this issue with simple models as well? If it is specific to your model, could you share the model?
Pascal Viertel
Pascal Viertel on 26 Jun 2018
Im using a raspberry pi 3B V2. Simple models work perfectly but unfortunately im not allowed to publish my actual model since its a university project. I read from this error a few times via google search and i dont think it is model specific.

Sign in to comment.

Answers (1)

Gayatri Menon
Gayatri Menon on 26 Jun 2018
Hi,
Could you try cleaning up all the files related to the model on the Raspberry Pi and MATLAB as mentioned below. Save the model before deploying and relaunch the model in External Mode and then check if you are facing the same error
1. Go to the home directory in Raspberry Pi, delete all folders and files generated corresponding to the model 2. In MATLAB Current Browser, delete the slprj and all generated project and .elf files corresponding to the model.
Also, check out the below MATLAB answer.
Thanks Gayatri

  1 Comment

Pascal Viertel
Pascal Viertel on 2 Jul 2018
Thank you for answering my question. Unfortunately ive done anything you told me to do in the past already, and it didnt help.

Sign in to comment.

Sign in to answer this question.