MATLAB Answers

Problem with building of simulink model using embedded coder for PX4 autopilots

9 views (last 30 days)
Tejas Rajopadhye
Tejas Rajopadhye on 5 Apr 2019
Commented: Tejas Rajopadhye on 23 Apr 2019
Hi,
I have been strugling with building the model code . Earlier i tried with toolchain setup with WSL(windows subsystem for linux). As the firmware didnt built many times i installed the cygwin toolchain following this https://in.mathworks.com/help/supportpkg/px4/ug/px4-using-cygwin.html. With this i was successfully able to build the firmware. I am using Pixhawk 4 and making px4fmu_v5-default .
But i couldnt build my model (see below for the model) -
With this model when use "built" i get the following errors ,
here the diagnostic viewer error's -
I think the problem lies in the "C:/PX4_CY~1/run-console_Simulink.bat" file . Can anybody tell why is this happening ?
Thanks in advance

  5 Comments

Show 2 older comments
Abhishek GS
Abhishek GS on 12 Apr 2019
Hi Tejas,
I have attached a .ZIP file containing the updated run-console_simulink.bat file. Replace the run-console_simulink.bat file in your cygwin installation directory with the one I have shared and then try building the model.
~Abhishek
Tejas Rajopadhye
Tejas Rajopadhye on 12 Apr 2019
Hi Abhishek,
Diagnostic Viewer ,
Error_Matlab_built.PNG
Still getting the same error, after replacing the run-console_Simulink.bat

Sign in to comment.

Answers (1)

Ankur Bose
Ankur Bose on 23 Apr 2019
Hi Tejas,
Replace the run-console_Simulink.bat file that Abhishek attached in his answer on 12 April in the Cygwin installation directory and your support package installation directory as well.
You can find the support -package directory where to replace this file by running the below commands in MATLAB command window.
cd(matlabshared.supportpkg.getSupportPackageRoot); cd toolbox\target\supportpackages\px4\lib\etc
After you have replaced the run-console_Simulink.bat in both the locations, run the below command in MATLAB comamnd window and try building the model again.
setenv('MW_PX4_WIN10_BUILDCMD', '')

  1 Comment

Tejas Rajopadhye
Tejas Rajopadhye on 23 Apr 2019
Thankyou Ankur for your response .
I emulated the steps that you told but the problem is the same . It doesn't build the model and outputs the same errors.

Sign in to comment.

Tags

Community Treasure Hunt

Find the treasures in MATLAB Central and discover how the community can help you!

Start Hunting!