parsim() with fast restart returns different results

9 views (last 30 days)
I am running multiple simulations using parsim() with fast restart to accelerate execution. However, I have noticed that using parsim() with fast restart produces different results compared to sim() and parsim() without fast restart. I have attached a simple model containing only SimEvents blocks and the code for running it. The model has a variable named InterGenerationTime, which is used by the Period field of the Entity Generator block. A SimulationInput object is used to set InterGenerationTime for different experiments. The To Workspace block records the number of entities generated by the block.
After running the code, the following figure is obtained.
The first two lines are just as expected, but the third line (parsim() with fast restart) is not. I assume there is something wrong with my implementation. Any help is appreciated.
  3 Comments
Abdolkarim Mohammadi
Abdolkarim Mohammadi on 15 Sep 2020
Thanks Rahul and Reid. I informed MathWorks Technical Support about this.

Sign in to comment.

Accepted Answer

Abdolkarim Mohammadi
Abdolkarim Mohammadi on 21 Oct 2021
Just installed R2021b, and the problem is solved, which was not until R2021a.

More Answers (1)

Allison Rozet
Allison Rozet on 18 Sep 2020
  3 Comments
Allison Rozet
Allison Rozet on 12 Mar 2021
Hi Abdolkarim,
In that case, you may want to work with MathWorks Technical Support further on this issue.

Sign in to comment.

Community Treasure Hunt

Find the treasures in MATLAB Central and discover how the community can help you!

Start Hunting!